Wilt u een vrijblijvend gesprek aanvragen? >

Hoogsensitiviteit en Neuro-inclusie

Sabijn Arts verzorgt lezingen en trainingen voor leidinggevenden en hsp werknemers in organisaties op het thema van hoogsensitiviteit, met praktische en eenvoudige handvaten voor het creëren van een neuro inclusieve omgeving.

Ze geeft nascholing Hoogsensitiviteit aan psychologen, psychotherapeuten en GGZ professionals aan het RINO, hèt postmaster opleidingscentrum in de GGZ.  info en opgave cursus Hoogsensitiviteit: (h)erkenning, kennis en tools voor begeleiding

Daarnaast begeleidt Sabijn hoogsensitieve mensen in individuele (executive) coaching en door middel van de methode From Head to Heart® voor hsp, die ze ontwikkelde op basis van haar 20+ jaar expertise op dit thema. De methode is als training in een online engelstalig programma beschikbaar en is geaccrediteerd als opleiding voor zorgprofessionals. link naar info From Head to Heart® online programma en workshops

Het idee dat hoogsensitiviteit iets zweverigs is of niet bestaat, is achterhaald. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de informatieverwerking in de hersenen bij hoogsensitieve mensen daadwerkelijk anders verloopt. Er wordt meer waargenomen, de informatie wordt dieper verwerkt en er worden meer hersengebieden geactiveerd. Deze eigenschap brengt kwaliteiten en kwetsbaarheden met zich mee.

Veel hoogsensitieve mensen worstelen met de mogelijke kwetsbaarheden (zoals overprikkeling, stressgevoeligheid, een vol hoofd, overnemen van emoties, neiging zich aan te passen aan omgeving, anders voelen, gebrek aan zelfvertrouwen). En vallen sneller uit op werk of privé. En dat kan anders!

Hoogsensitiviteit is vaak nog onderbelicht en niet (h)erkend in de GGZ en in organisaties. En aangezien 20% van de werknemers hsp is, belangrijk om als werkgever kennis over te hebben.

Het is tijd voor begrip, kennis en acceptatie van wat hoogsensitiviteit is. En voor tools voor werkgevers en hoogsensitieve mensen zelf. Zodat hoogsensitieve mensen voluit kunnen leven vanuit hun kracht en de mooie kwaliteiten, zoals empathie, creativiteit en verbinding met hart & intuïtie. In de werksetting zal dat leiden tot minder burn-out en ziekteverzuim, meer werkplezier, en het benutten van de mooie kwaliteiten van hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een seminar, traject of coaching, dan kan je hieronder een bericht achterlaten en neemt Sabijn Arts contact met je op: